MENIU

Venezuela, mereu surprinzătoare! Vezi cu ce monedă vrea să iasă dn criză

Președintele venezuelean Nicolas Maduro, inspirat de modelul bitcoin, a anunțat duminică lansarea monedei virtuale “petro”, bazată pe principala resursă a țării sale, țițeiul, transmite Reuters. eşedintele venezuelean Nicolas Maduro speră să rezolve problemele socio-economice ale ţării sale cu o nouă monedă virtuală, „petro“. Citeste mai mult: adev.ro/p0fi4o eşedintele venezuelean Nicolas Maduro speră să rezolve problemele socio-economice ale ţării sale cu o nouă monedă virtuală, „petro“. Citeste mai mult: adev.ro/p0fi4o

Maduro speră că astfel va scoate țara din colapsul financiar în care se află, mai ales după sancțiunile financiare impuse de comunitatea internațională.

Liderul de la Caracas n-a oferit foarte multe detalii despre "petro", dar a precizat că moneda virtuală (cripto-monedă) va avea acoperire în rezervele de petrol, gaz, aur si diamant.

Anunțul vine în condițiile în care prăbușirea monedei naționale nu mai poate fi menținut sub control. În ultima lună, bolivarul s-a depreciat în fața dolarului cu 57%.

Mai multe articole despre:
Venezuela Maduro