MENIU

update madrid

Premierul spaniol José Luis Rodríguez Zapatero a spus că "s-a făcut dreptate pentru familiile celor 191 de victime ale atentatelor comise la 11 martie 2004 la Madrid". Printre victime s-au aflat şi 16 români. Primul-ministru a făcut această declaraţie miercuri, după ce instanţa a anunţat pedeapsa maximă pentru trei dintre cei 28 de acuzaţi în cel mai mare proces european împotriva terorismului.

Teroristul care a plasat bombele în trenuri, Jamal Zougam, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cei 191 de morţi în atentatele de la Madrid, ceea ce înseamnă aproximativ 40 de mii de ani după gratii. În realitate, însă, atât el, cât şi ceilalţi doi principali inculpaţi vor sta la închisoare numai 40 de ani.

Alţi şapte acuzaţi au fost achitaţi, printre care şi Mohamed Egipteanul, considerat iniţial unul dintre principalii organizatori. Pe parcursul procesului, însă, judecătorii au decis că el nu a avut rol de organizator în gruparea teroristă din care făcea parte în 2004.

Românii supravieţuitori ai atentatelor consideră că pedeapsa nu compensează iadul prin care au trecut.
Mai multe articole despre:
null