MENIU

Unul dintre teroriştii din Paris s-ar putea afla în Germania

Presupusul creier al atacurilor din capitala Franţei planifica să se detoneze pe 18 noiembrie în cartierul de afaceri La Defense. Informaţiile vin de la procurorul Parisului, care a anunţat că Abdelhamid Abaaoud a revenit la locul atacurilor în care au murit 130 de oameni, iar 350 au fost răniţi.

Jihadistul marocano-belgian Abdelhamid Abaaoud, ucis pe 18 noiembrie în timpul asaltului poliţiei franceze în suburbia Saint-Denis din nordul Parisului plănuia să meargă mai departe cu atacurile, după ce cel din 13 noiembrie a făcut un număr mare de victime.

"Există elemente asupra cărora nu pot să fiu mai clar de atât arată că pe 19 noiembrie cei doi terorişti, Abaaoud şi cel găsit alături de el în apartamentul (din Saint-Denis n.r.), plănuiau un atentat care consista din a se detona miercuri 18 sau joi 19 noiembrie în La Defense", a declarat Francois Molins, procurorul Parisului.

Între timp, la Paris, anchetatorii încearcă să stabilească de unde provenea centura cu explozibil găsită luni seară în capitala Franţei. Însă varianta ca bomba să-i aparţină lui Salah Abdeslam, atacatorul fugar, nu este tocmai plauzibilă, din moment ce respectiva centură a fost găsită abia la 10 zile după atacuri. Este aşadar posibil ca Salah să aibă încă asupra lui o centură cu explozibil şi să se arunce în aer, undeva în Europa.

Unul dintre teroriştii din Paris s-ar putea afla acum în Germania, scrie ziarul belgian Le Soir. Şi Reuters anunţă că poliţia germană ar fi declanşat o amplă operaţiune în nord-vestul Germaniei. Die Welt scrie că, potrivit unor surse din poliţia germană, ar fi totuşi vorba despre o alarmă falsă. Cu toate acestea, forţele de ordine nu au încetat căutările în zonă.

Mai multe articole despre:
Germania Paris atentat