MENIU

Unul dintre soldații ce au dezarmat teroristul din trenul Amsterdam-Paris face dezvăluiri șocante

Teroristul marocan, care a fost placat și dezarmat de soldați americani, după ce a deschis focul în trenul ce mergea către Paris, s-a rugat de ei să-i dea Kalashnikovul înapoi, înainte ca soldații să-l bată până ce l-au lăsat inconștient, scrie Daily Telegraph.

Spencer Stone, soldat în forțele aeriene ale SUA, a observat că marocanul, în vârstă de 26 de ani, se comportă suspect și l-a auzit cum încerca să-și încarce arma în toaleta trenului de mare viteză, ce făcea cursa Amsterdam-Paris.

Stone călătorea cu un membru al Gărzii Naționale din Oregon, Alek Skarlatos, de 22 de ani, ce era în permisie și se plimba prin Europa, după o misiune în Afganistan.

Cu ajutorul prietenului lor, californianul Anthony Sadler, și al altui pasager, consultantul IT britanic Chris Norman, au reușit să-l trântească pe atacator la pământ, oprind ceea ce putea fi un atac terorist mortal.

Sadler a dezvăluit că atacatorul i-a implorat să-i dea înapoi arma AK-47.

"El ne tot spunea să-i returnăm arma, dar noi am continuat să-l snopim în bătaie, să-l imobilizăm, și asta a fost tot", a povestit Sadler.

Bărbații au fost lăudați pentru curajul lor de președintele american, Barack Obama.

Imaginile făcute publice, după incident, îl arată pe atacator pe podea, gemând de durere, cu mâinile și picioarele legate cu tricouri.

Un individ înarmat a deschis focul, vineri, într-un tren Thalys ce asigura legătura între Amsterdam și Paris, rănind grav două persoane, înainte de a fi imobilizat de doi militari americani, pasageri în tren, și apoi reținut în gara Arras (nordul Frantei).

Parchetul din Paris a anunțat că secția antiteroristă se va ocupa de anchetă, în timp ce premierul belgian, Charles Michel, a calificat drept "atac terorist" agresiunea care a avut loc în jurul orei locale 18.00, în timp ce trenul Thalys traversa teritoriul belgian.