MENIU

Unul dintre cei mai temuţi criminali din istoria SUA se află în stare gravă la spital

Charles Manson, celebrul criminal american care a ordonat asasinarea ctriței Sharon Tate, a fost dus de urgență la spital marți, susțin o publicație și un site din SUA, citate de Agepres.

Criminalul american Charles Manson (82 de ani), care a ordonat uciderea actriței Sharon Tate, a fost dus de urgență la spital marți, susțin o publicație și un site din SUA, citate de AFP.

 Potrivit Los Angeles Times, faimosul criminal cu o svastică tatuată pe frunte, a părăsit închisoarea Corcoran din Central Valley, California (vestul Statelor Unite) în stare gravă.

La rândul său, site-ul TMZ, dedicat vieții celebrităților, a relatat că Manson a fost transportat de urgență la un spital din Bakersfield, principalul oraș din regiune, în urma unor probleme gastro-intestinale.

O purtătoare de cuvânt a Departamentului californian al penitenciarelor, Terry Thornton, nu a comentat aceste relatări, precizând că legile federale interzic oferirea de informații cu privire la starea de sănătate a deținuților sau la deplasările acestora în afara centrului de detenție.

Chestionată de AFP, Thornton a recunoscut însă că Manson este în viață.

Unul dintre cei mai cunoscuți criminali din Statele Unite, Manson este închis de peste 40 de ani pentru o serie de crime, printre care uciderea lui Sharon Tate, soția regizorului polonez Roman Polanski, la acel moment însărcinată în opt luni și jumătate.

Charles Manson a fost condamnat la moarte, alături de patru dintre discipolii săi, în august 1969, pentru uciderea a șapte persoane, însă ulterior pedepsele lor au fost comutate în închisoare pe viață.

Criminalul a făcut o cerere de eliberare anticipată în 2012, care i-a fost refuzată. El trebuie să aștepte acum până în 2027 pentru a putea face o nouă cerere.