MENIU

Uniunea Europeană va adăuga încă 500 de milioane de euro pentru a înarma Ucraina

Noi sume pentru înarmarea Ucrainei de la UE. Foto/Profimedia

Uniunea Europeană va adăuga încă 500 de milioane de euro pentru a înarma Ucraina. Anunțul a fost făcut de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Joseph Borrell, în timpul unui briefing comun cu președintele Volodimir Zelenski la Kiev, 

„1 miliard de euro pentru arme, arme, arme, după cum se spunea. Vom adăuga încă 500 de milioane. Vom face tot ce putem pentru a ne asigura că aceste resurse corespund nevoilor dumneavoastră, că veți obține armele de care aveți nevoie pentru a rezista, pentru a lupta și pentru a câștiga”, a spus Borrell.

El a adăugat că delegația UE în Ucraina se va întoarce la Kiev și și-a exprimat speranța că ambasadele UE vor urma exemplul.

După cum a raportat Ukrinform, anterior președintele polonez Andrzej Duda a spus că „apărătorii Ucrainei au nevoie mai întâi de trei lucruri: arme, arme și din nou arme”.

Pe 23 martie, Consiliul UE a decis majorarea ajutorului militar acordat Ucrainei cu 500 de milioane de euro, ridicând suma totală alocată nevoilor de apărare ale Ucrainei în cadrul Fondului European de Pace la 1 miliard de euro.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident