MENIU

UNICEF: O școală din trei este închisă în timp ce luptele fac ravagii în Siria

UNICEF a anunţat că în prezent, din cauza războiului din Siria, o treime din școlile siriene nu pot funcționa și 1,7 milioane de copii nu merg la școală, încă 1,3 milioane de elevi s-ar putea vedea nevoiți să abandoneze școala.

"În Siria, copiii riscă moartea dacă merg la școală. În ultimele două săptămâni, nouă școlari, în vârstă de cinci ani, și-au pierdut viața în două atacuri separate asupra sau în apropierea școlilor", a declarat Hanaa Singer, reprezentanta UNICEF pentru Siria, într-un comunicat, citat de Agepres.
   
"Școala nu ar trebui să fie o capcană a morții. Ar trebui să fie un loc în care copiii sunt protejați și capabili să învețe, să crească și să-și dezvolte abilitățile", a adăugat ea.

Potrivit UNICEF, peste 4.000 de atacuri asupra școlilor au fost înregistrate de la izbucnirea violențelor în martie 2011.
   

Alături de strămutările forțate, sărăcia și un sistem de educație aflat la limită, luptele dintre facțiunile aflate în conflict continuă să împiedice accesul la școli pentru prea mulți copii sirieni, notează UNICEF.
   
"Cerem tuturor părților implicate în conflict să protejeze copiii, școlile și toți civilii în conformitate cu obligațiile care le revin în temeiul dreptului umanitar internațional", a declarat Singer.