MENIU

Ungaria devine forță: Și-a cumpărat punct de ieșire la mare

Viktor Orban

Ungaria va construi un port şi o bază logistică în portul italian Trieste, în ideea de a facilita şi a urgenta exportul de bunuri ungare peste hotare, a declarat vineri ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

Graţie unei investiţii de 60-100 milioane de euro, ce va fi făcută pe o suprafaţă de teren de 32 de hectare, companiile ungare vor putea să îşi trimită bunurile pe mare într-un interval de 24 de ore, a apreciat Peter Szijjarto, în deschiderea unei conferinţe pe logistică la Mogyorod, în apropiere de capitala Budapesta, conform stiripesurse.ro.

"Ungaria va construi un port şi o bază logistică la Trieste, pentru a permite companiilor care exportă peste hotare să deruleze operaţiuni de shipping şi fără obstacole", a spus Peter Szijjarto, adăugând că contractul ar putea fi semnat la începutul lunii viitoare.

La aceeaşi conferinţă, Peter Szijjarto a mai spus că Ungaria va trebui să îşi reducă decalajul care o separă de Europa Occidentală la capitolul infrastructură pentru a-şi îmbunătăţi competitivitatea. Pentru a face acest lucru, Ungaria trebuie să dezvolte un coridor de infrastructură nord-sud, să majoreze numărul de puncte de trecere a frontierei rutiere şi feroviare şi, de asemenea, să răspundă la problema absenţei unei linii de tren de mare viteză în Europa Centrală.

Mai multe articole despre:
Ungaria