MENIU

Un zbor Ryanair în drum spre Insulele Canare a aterizat în Portugalia, din cauza unor pasageri turbulenţi. O persoană, arestată, alte 7 date jos din aeronavă

Un zbor Ryanair în drum spre Insulele Canare a aterizat în Portugalia, din cauza unor pasageri turbulenţi

Un avion Ryanair care zbura de la Luton (estul Angliei) către arhipelagul spaniol Canare a fost redirecţionat către Portugalia din cauza unor pasageri turbulenţi. O persoană a fost arestată, iar alte 7 au fost date jos din aeronavă. 

Un pasager al unui avion de linie care asigura o legătură între Regatul Unit şi arhipelagul spaniol Canare a fost arestat vineri, pe Aeroportul Faro, în sudul Portugaliei, către care aeronava a fost redirecţionată din cauza unor perturbări cauzate de acesta şi alţi şapte pasageri, anunţă poliţia portugheză, relatează AFP preluat de News.ro.

Din informațiile existente, pasagerul reţinut este un anglo-polonez, iar ceilalţi şapte sunt de naţionalitate poloneză.

Autorităţile portugheze au intervenit după ce acest zbor de la Aeroportul Luton la Lanzarote a fost redirecţionat către Faro, din cauza prezenţei a ”opt pasageri turbulenţi”, anunţăpoliția, într-un comunicat.

Aceşti pasageri ”provocau tulburări, strigând şi lovind în mod repetat în uşile compartimentelor de bagaje ale cabinei, bând băuturi alcoolice şi ignorând consemne ale echipajului zborului”, a transmis sursa citată.

La cererea poliţiei, şapte dintre aceşti pasageri au acceptat să părăsească aeronava ”fără să se opună”, însă unul a refuzat, comportându-se în mod ”ostil şi agresiv”. Drept urmare, acesta a fost arestat pentru ”nesupunere” şi ”opunere rezistenţă unui funcţionar” al poliţiei, se arată în comunicatul autorităţilor portugheze.

Poliţia portugheză nu precizează care companie aeriană opera zborul respectiv, însă mai multe publicaţii britanice scriu că este vorba despre un zbor al companiei low-cost Ryanair.

Mai multe articole despre:
zbor ryanair portugalia pasageri turbulenti