MENIU

Un rus, fost angajat FSB, care a venit să-și „viziteze” mama la Kiev, a fost reținut

Un spion rus raporta pierderile ucrainenilor. Acesta a fost prins. Foto/Profimedia

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) spune că reținut un rus, fost angajat al FSB (Serviciul de Securitate al Rusiei) care strângea date despre coordonatele punctelor de control de pe autostrăzile cheie ale Ucrainei, numărul de personal și armele disponibile. 

SBU a reținut un cetățean al Federației Ruse care a colectat date despre coordonatele punctelor de control de pe autostrăzile cheie ale Ucrainei. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al SBU.

În urmă cu câțiva ani, la Petropavlovsk-Kamchatsky, a risipit fondurile bugetare pentru construcția de drumuri. „Pentru a evita răspunderea penală, el a fost de acord să „coopereze” cu FSB”, se arată în raport.

Conform SBU, la momentul începerii unei invazii pe scară largă a trupelor rusești în Ucraina, agentul își vizita mama la Kiev.

„FSB a luat imediat legătura cu el și i-a cerut să colecteze date privind coordonatele punctelor de control de pe autostrăzile cheie ale Ucrainei, numărul de personal și armele disponibile”, a spus SBU.

Anterior, UNIAN a raportat deja că SBU a reținut un trădător care „ a predat” aerodromul militar Luțk inamicului . Din cauza acțiunilor sale, aerodromul a fost bombardat, ceea ce a dus la distrugerea totală a infrastructurii acestuia. După aceea, el a raportat Federației Ruse rezultatele distrugerilor. Suspectul riscă până la 15 ani de închisoare.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident spion rus