MENIU

Un român a fost ales PRIMAR în Germania. Povestea lui Octavian Ursu

Candidatul CDU, Octavian Ursu, s-a impus în fața AfD (Partidul Alternativa pentru Germania) în turul 2 a alegerilor pentru primăria orașului german Görlitz cu 55%, scrie saechsishe.de.

Românul Octavian Ursu avea de fapt prima șansă, de vreme ce în primul tur de scrutin candidatul Verzilor și al Alianței Civice a obținut 27,9 la sută din voturi, iar cel al partidului de stânga Die Linke 5,5 la sută, iar astăzi, votanții candidaților care au ieșit din cursă se vor împărți între cei doi finaliști.

Octavian Ursu s-a născut la București, a absolvit Conservatorul, iar în 1990 a emigrat în Germania și s-a angajat ca solist-instrumentist la Filarmonica din Görlitz.

El a intrat în 2009 în CDU și în 2010 a preluat conducerea circumscripției municipale din Görlitz a formațiunii conservatoare. În 2014 el a fost ales în legislativul landului federal Saxonia, iar acum are șansa să devină primar al acestui oraș.

În primul tur al alegerilor din 26 mai, Octavian Ursu a primit 30,3% de voturi, clasându-se al doilea, după candidatul Alternativei pentru Germania (AfD), Sebastian Wippel, votat de 36,4% din alegători.

Mai multe articole despre:
Octavian Ursu primărie Germania