MENIU

Un renumit scriitor ultranaționalist rus a scăpat cu viață dintr-un atentat cu mașină-capcană

Autoritățile ruse sunt în alertă după ce mașina unui scriitor naționalist a fost aruncată în aer. Zahar Prilepin, un cunoscut scriitor în Rusia, a fost rănit de explozia unui dispozitiv pus pe mașina sa. 

Incidentul vine după atentatul de la Sankt Petesburg în care a murit un cunoscut blogger militar pro-război.

 

Scriitorul s-a oprit pentru a lua masa în oralș, iar explozia a avut loc imediat după ce Prilepin a intrat din nou în mașină.

 

Este posibil ca dispozitivul să fi fost plasat sub vehicul în timp ce acesta se afla în cafenea. Propagandistul pro-rus a fost rănit la picioare, însă a scăpat cu viață. 

Zahar Prilepin (47 de ani), este un cunoscut scriitor naţionalist rus, tradus în numeroase ţări.

Din 2014 a militat în favoarea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, în rândurile cărora a luptat, scrie AFP, citată de Agerpres.

Mai mult, potrivit EFE, în 2016, Prilepin s-a mutat cu familia în Donbas și a devenit consilier al liderului autoproclamatei republici populare.

În actuala campanie militară rusă din Ucraina, scriitorul naţionalist rus a semnat un contract cu Garda Naţională şi a plecat pe front, după cum a declarat în ianuarie secretara sa de presă pentru cotidianul rus Komsomolskaia Pravda.

Mai multe articole despre:
propagandist scriitor putin masina capcana atentat