MENIU

Un rege din Camerun are aproape 100 de soţii. 72 dintre femei, moştenire de la tatăl său

Regele Abumbi II, al 11-lea rege din Bafut, în Camerun, are aproape 100 de soţii şi 500 de copii, cu toate că numărul impresionant se datorează şi faptului că 72 dintre soţii şi majoritatea copiilor sunt "moştenire" de la tatăl său, Ancentus Akuku.

În Bafut poligamia este legală şi, în plus, există obiceiul ca succesorul unui rege să moştenească toate soţiile acestuia.

Regina Constance, a treia soţie a Regelui Abumbi, susţine că rolul soţiilor este extrem de important, explicând că în tradiţia din Bafut "soţiile mai în vârstă rămân să explice tradiţiile soţiilor mai tinere şi să îl înveţe pe rege tradiţia, pentru că acesta a fost prinţ înainte".

Aceasta a mai adăugat, pentru CNN, că în spatele oricărui bărbat de succes "trebuie să fie o femeie de succes, hotărâtă", regina Constance explicând că toate soţiile lui Abumbi sunt educate şi vorbesc mai multe limbi străine.

Regele Abumbi se află în fruntea Bafut de 47 de ani şi susţine că, în ciuda păstrării tradiţiilor poligame, el îmbrăţişează valorile moderne şi dezvoltarea.