MENIU

Un pas mai departe. În Parlamentul UE se cere o comisie de monitorizare a situației din România

Ska Keller

Ska Keller, copreședinta grupului verzilor din Parlamentul European, spune că este nevoie de înființarea unei comisii care să monitorizeze situația statului de drept din România iar Comisia ar trebui, în opinia ei, să demareze rapid o investigație pe această temă, notează G4media.ro.

Demiterea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA în ciuda avizului negativ al CSM, modificările la Codurile Penale și violențele din 10 august împotriva protestatarilor pașnici sunt cele trei motive pentru care grupul verzilor a solicitat o dezbatere în Parlamentul European pe tema situației statului de drept în România, a explicat pentru G4Media.ro Ska Keller, copreședinta grupului verzilor din Parlamentul European.

”Situația din România este cu adevărat îngrijorătoare”, spune aceasta.

Întrebată dacă va propune înființarea unei comisii de monitorizare a situației statului de drept în România, Keller a răspuns afirmativ.

”Comisia ar trebui să monitorize situație îndeaproape și să evalueze dacă România respectă regulile statului de drept. România trebuie să asigure calitate procesului legislativ și să respete reguli fundamentale”, a precizat copreședinta grupului verzilor din Parlamentul European.