MENIU

Un nou scenariu halucinant la Kremlin. Americanii vor să se refugieze în Rusia de teama unei catastrofe naturale în SUA

Unul dintre cei mai apropiați susținători ai președintelui Vladimir Putin a lansat un nou scenariu, de-a dreptul paranoic, privind războiul din Ucraina. Nikolai Patrușev susține că Statele Unite caută, de fapt, să-și asigure un nou spațiu vital, de teamă că explozia apocaliptică a vulcanului Yellowstone ar transforma actualul teritoriu al SUA într-un ținut al morții.

Într-un interviu acordat ziarului Izvestia, Nikolai Patrușev, președintele Consiliului de Securitate al Rusiei și fost șef al agenției de securitate FSB, a reluat teoria deja clasică a Rusiei care a rămas ultimul obstacol în calea "Occidentului care încearcă să își construiască propria ordine mondială".

Ca element de noutate, fostul kgb-ist a invocat presupuse cercetări care sugerează că megavulcanul Yellowstone din Wyoming ar putea erupe în curând, provocând o "catastrofă fără precedent" care ar putea însemna că "moartea tuturor ființelor vii din America de Nord este inevitabilă".

El a continuat să sugereze că planurile "agresive" ale Washingtonului în ceea ce privește Rusia ar putea fi legate de această potențială erupție apocaliptică. "Unii oameni din America insistă că Europa de Est și Siberia vor fi cele mai sigure locuri de pe Pământ în cazul unei posibile erupții", a spus el. Acesta pare a fi răspunsul la întrebarea de ce elitele anglo-saxone tânjesc să captureze inima (Rusiei)", potrivit sursei citate de Yahoo News.

Fostul spion a invocat și teoria conspiraționistă lansată în urma cu aproape 20 de ani, potrivit căreia rușii ar fi aflat planul americanilor de a ocupa Siberia și Orientul Îndepărtat citindu-i gândurile fostului secretar de stat Madeline Albright.

Mai multe articole despre:
Kremlin vulcan SUA putin paranoia ucraina biden