MENIU

Un nou candidat a intrat în cursa pentru Casa Albă

Senatorul Lindsey Graham, reprezentant al statului Carolina de Sud, s-a înscris, luni, pe lunga listă a candidaților republicani la Casa Albă. Graham se declară a fi cel mai bun specialist în probleme de securitate națională, mai calificat decât oricine altcineva, chiar şi decât democrata Hillary Clinton.

Lindsey Graham, în vârstă de 59 de ani, s-a alăturat altor opt republicani aflați deja în cursa pentru obţinerea nominalizării drept candidatul partidului în alegerile prezidențiale din 2016.  Potrivit sondajelor recente, favoriții în cursa pentru Casa Albă sunt alţii. Un al zecelea candidat, fostul guvernator al statului Texas și fost prezidenţiabilîn 2012, Rick Perry, urmează să-și anunțe și el ambițiile prezidențiale joi .

Graham pledează pentru o politică mai intervenționistă: "Vreau să fiu președintele care îi va învinge pe dușmanii care încearcă să ne ucidă", a declarat proaspătul candidat în fața susținătorilor săi din carolina de Sud.

Republicanul a subliniat că, în ceea ce privește securitatea națională, are experiență mai mare decât oricare alt candidat. "Chiar și decât tine, Hillary", a afirmat el la adresa candidatului favorit al democraților, fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Fost rezervist în Forțele Aeriene americane vreme îndelungată, Graham nu este singurul republican care susține o intervenție mai energică a Statelor Unite în afara graniţelor țării. Senatorul Marco Rubio susține același punct de vedere, ca și Jeb Bush, care nu și-a prezentat încă, oficial, candidatura la Casa Albă.