MENIU

Un islamist radicalizat a evadat dintr-o închisoare din nordul Franţei în urmă cu trei săptămâni

Un islamist radicalizat a evadat dintr-o închisoare din nordul Franţei în urmă cu trei săptămâni

Un islamist radicalizat a evadat din închisoarea din localitatea Clairvaux, situată în nordul Franţei, în urmă cu trei săptămâni, după ce a plecat într-o permisie, potrivit unor surse citate de publicaţia franceză Le Figaro.

"Eric Youssef n-a mai revenit din permisie. El a fost radicalizat la islam", a declarat o sursă apropiată dosarului, confirmând o informaţie difuzată de publicaţia franceză L'Est Eclair.

Potrivit unei alte surse apropiate anchetei, deţinutul a fost condamnat în 2006 la opt ani de închisoare pentru moartea unui comerciant la Versailles în 2004. Aceeaşi sursă a mai precizat că Youssef a evadat "în urmă cu trei săptămâni cu ocazia solicitării unei permisii".

"El a fost convertit la islam şi este un deţinut extrem de periculos", a indicat Frederic Stoll, reprezentant al sindicatului FO al penitenciarelor din Franţa, declarându-se "surprins" de aprobarea unei permisii pentru un astfel de deţinut.

Direcţia inter-regională a serviciilor penitenciarelor (DISP) din Franţa, de care aparţine şi închisoarea din Clairvaux, nu a fost în măsură să confirme sau să infirme informaţia.

Localitatea Clairvaux se află la peste 250 de kilometri nord de Paris.

Sursa: mediafax.ro

Mai multe articole despre:
Franţa evadat islamist