MENIU

Un individ, presupus militant al reţelei Stat Islamic, ucis la Ankara

Un individ despre care se presupunea că are legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic a fost omorât în cursul unei operaţiuni antiteroriste desfăşurate în districtul Etimesgut al capitalei turce Ankara.

Forţele tuce de securitate au acţionat în urma primirii unor informaţii că suspectul pregătea un atac sinucigaş, a declarat o sursă sub protecţia anonimatului, citată de Mediafax.  Suspectul, care a refuzat să se predea, a fost ucis în cursul confruntării cu forţele de securitate.

Anchetatorii au găsit mai multe materiale explozive în locuinţa bărbatului. Manifestările publice au fost interzise în capitala Turciei, Ankara, până la finalul lunii noiembrie, pe fondul temerilor privind posibilitatea unor atacuri teroriste, după ce autorităţile au primit informaţii în acest sens.

"Pe baza informaţiilor primite de guvernatoratul nostru, s-a ajuns la concluzia că organizaţii teroriste plănuiesc să comită atacuri în provincia noastră şi am luat unele măsuri," se afirmă într-un comunicat dat publicităţii luni de biroul guvernatorului Ankarei.

Insurgenţii kurzi, dar şi militanţii Stat Islamic au comis în trecut mai multe atentate sângeroase la Ankara. Luna aceasta, doi presupuşi membrii ai PKK, despre care se crede că plănuiau un atentat cu vehicul-capcană, s-au aruncat în aer în cursul unei confruntări cu forţele de securitate.

Mai multe articole despre:
Turcia militant islamic ucis la ankara