MENIU

Un hot-dog reduce durata de viață a unui om cu 36 de minute. Ce alimente te ajută să trăiești mai mult - STUDIU

Un hot-dog reduce durata de viață a unui om cu 36 de minute

Un hot-dog ar putea reduce durata de viață cu 36 de minute, în timp ce alte alimente pot o pot prelungi, potrivit unui nou studiu realizat de cercetători.

În urma analizării a 5.800 de alimente consumate în mod obișnuit, specialiștii au descoperit, că aripioarele de pui pot scădea 3,3 minute din viață, în timp ce un sandwich cu unt de arahide și gem ar putea crește durata de viață cu peste o jumătate de oră.

Alunele sărate adaugă 26 de minute, iar somonul la cuptor crește durata de viață cu 13,5 minute, potrivit Metro.

În plus, cercetătorii au analizat ciclul de viață al alimentelor și modul în care acestea afectează mediul, recomandând oamenilor trecea la diete mai sănătoase. Specialiștii au concluzionat că trecerea a 10% din aportul caloric de la carne procesată la un amestec de fructe, legume și fructe de mare selectate ar putea oferi 48 de minute de viață sănătoasă în plus pe zi.

De asemenea, au fost luați în considerare alți factori, precum apa utilizată în producția de alimente și dacă au fost utilizate metode dăunătoare sau poluante pentru fabricarea produselor.

Alimentele „verzi” includ cereale, nuci, leguminoase, legume și fructe. Pe lista roșie se află carnea procesată, carnea de vită, de porc și de miel.

Mai multe articole despre:
hotdog durata de viata studiu