MENIU

Celebru regizor rus, sfidarea în direct pentru Putin, la televiziunea de stat: Trebuie să recunoaștem că putem pierde războiul

Mașina de propagandă a Kremlinului dă din nou rateuri, pe fondul temerilor că Vladimir Putin își va intensifica acțiunile militare din Ucraina. Un cunoscut regizor rus și șef al Casei "Mosfilm", a afirmat, în direct la televizarea de stat, că Rusia trebuie să ia în calcul și posibilitatea de a pierde conflictul. Declarația este considerată fără precedent în peisajul media de stat din Rusia, potrivit jurnaliștilor occidentali specializați în monitorizare.

Francis Scarr, jurnalistul care monitorizează televiziunea de stat rusă pentru BBC, a distribuit clipul pe rețelele de socializare, adăugând: „Am fost foarte surprins: Nu am mai văzut așa ceva la televiziunea de stat rusă de la contraofensivele Ucrainei de anul trecut”.

 
În videoclip, Karen Șahnazarov, care este director general al „Mosfilm” și artist emerit al federației Ruse, a afirmat  că „este într-adevăr o situație care poate avea cele mai grave consecințe pentru noi în cazul în care pierdem. Și trebuie să recunoaștem că am putea pierde! (...) Noi tot credem că lucrurile se vor întâmpla de la sine – nu va fi așa. Este o slăbiciune! (...) Cine câștigă într-un astfel de conflict? Disciplina și organizarea de fier. Asta decide tot. Așa ceva NU EXISTĂ AZI ÎN SOCIETATEA NOASTRĂ," a precizat regizorul, în tirada sa extrem de dură la adresa modulului în care autoritățile se complac într-o stare de încredere oarbă, dar fără o bază neapărat reală, în victorie. 
 
 
"Nici președintele ucrainean nu trebuie subestimat, a comentat regizorul: „Zelenski este periculos!. Nu este prost (…) Joacă un rol major în această poveste. Nu este doar o păpușă”, a spus Șahnazarov.

„Este o situație periculoasă așa că nu putem pierde în nicio circumstanță”, a mai spus el.

 

 

Mai multe articole despre:
putin critici razboi regizor pierde razboiul