MENIU

Un american, prins cu obuzul în gemantan. În Rusia!

Un american, angajat al ambasadei SUA în Rusia, a fost prins pe aeroport cu un obuz în bagaje. Acesta nu dispunea și de detonator, motiv pentru care oficialii ruși au declarat că este doar încercare de a testa vigilenței Rusiei.

Un obuz de mortieră neutralizat a fost găsit în bagajele unui angajat al Ambasadei SUA în Rusia, au indicat autorităţile ruse, citate de media locale, Moscova calificând incidentul drept ″o provocare″⁣, relatează AFP.

În timpul unei verificări la intrarea într-un terminal al aeroportului moscovit Şeremetievo - cel mai important din ţară - ″un obiect asemănător unui obuz de mortieră a fost găsit în bagajele unui angajat al ambasadei SUA″⁣, a afirmat pentru agenţia Ria Novosti o sursă a Ministerului rus de Externe, scrie Agerpres.

″Specialişti în deminare au confirmat că este vorba despre un obuz cu detonator, dar fără material exploziv″⁣, a precizat sursa, vorbind despre ″⁣o provocare″⁣.

″S-ar părea că SUA încearcă să testeze fiabilitatea securităţii Rusiei nu numai în exterior, organizând periodic raiduri provocatoare cu nave de război şi avioane în apropiere de frontierele noastre, ci şi în interior, şi aceasta cu implicarea unor angajaţi ai ambasadei sale″⁣, a denunţat MAE rus, citat de agenţie.

Mai multe articole despre:
Rusia SUA american cu obuz in geamantan