MENIU

Un alt oligarh al lui Putin a murit: Este al 40-lea miliardar care moare în condiții misterioase - Cum a fost găsit

Vladimir Putin / Foto: Profi Media

Un alt oligarh rus și-a găsit sfârșitul, în ultimele zile. Este al 40-lea miliardar rus a cărui moarte este învăluită în mister.

Un important oligarh rus a murit. Cadavrul său a fost descoperit în celula sa din arestul preventiv, într-centru de detenție din Yakutsk în care se afla după ce a fost acuzat de regimul de la Moscova de luare de mită.

Igor Shkurko, director general adjunct al companiei ruse de energie Yakutskenergo, a fost descoperit fără viață, marți, în celula sa în centrul din Yakutsk.

„La 4 aprilie, acuzatul a fost găsit într-o celulă a centrului de arestare preventivă fără semne de viață. Angajații medicali sosiți au constatat decesul lui. La fața locului a fost chemată o echipă de anchetă”, a transmis Serviciul Federal al Penitenciarelor din Rusia.

Autoritățile ruse nu au oferit detalii cu privire la modul în care a murit Shkurko, însă au precizat că, pe baza „rezultatelor preliminare”, nu sunt indicii pentru a o încadra la „intenție criminală”. 

În același timp, exact cu o zi înaintea tragediei, Guvernul de la Moscova a respins contestația prin care acesta susținea că este acuzat pe nedrept de luare de mită - 5.000 de lire sterline.

Pe de altă parte, presa rusă relatează că acesta s-a  sinucis într-un centru de detenție preventivă, unde a fost plasat pe 30 martie sub suspiciunea că a luat mită, potrivit yakutia.info.

Compania Yakutskenergo a transmis un mesaj după moartea sa: „Ne vom aminti de el ca pe o persoană deschisă, ospitalieră, cu o inimă mare, simț al umorului, grijuliu cu familia sa”.

Shkurko avea 49 de ani, era căsătorit și avea doi fii. El a fost membru în partidul pro-Putin - Rusia Unită.

Acesta a fost responsabil de partea de management tehnic a Yakutskenergo, care furnizează energie celei mai reci regiuni din lume, Yakutia.

Printre decesele suspecte din industria energetică se numără și Alexander Tyulyakov, șeful adjunct al securității corporative la Centrul de Așezări Unite al Gazprom, așa-numită „trezorerie” a gigantului energetic, care s-ar fi sinucis a doua zi după ce a fost declarată oficial invazia în Ucraina. A murit în cartierul Gazprom din regiunea Leningrad, lângă Sankt Petersburg, pe 25 februarie 2022, amintește și Daily Mail.