MENIU

UKIP e cel mai „chiulangiu”, UDMR - cel mai conștiincios partid la vot, în Parlamentul European

Partidul pentru Independența Marii Britanii, UKIP, este cel mai leneș partid reprezentat în Parlamentul European, iar UDMR cel mai conștiincios în ceea ce privește participarea eurodeputaților la vot, relevă datele prezentate de „VoteWatch Europe”.

În perioada iulie 2014 — mai 2015, eurodeputații UKIP au participat, în medie, la numai 62,29% dintre procedurile de votare din Parlamentul European, potrivit studiului publicat de „The Guardian”.

Dintre partidele din cele mai mari șapte state ale UE (Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Spania, Polonia și România), eurodeputații din formațiunea lui Nigel Farage au absentat cel mai mult de la sesiunile de votare.

Clasamentul celor mai leneșe zece partide din PE în funcție de participarea la procedurile de votare este completat de Die Linke (78%, Germania), Forza Italia (78,9%, Italia), Verzii britanici (84,7%), Partidul Conservator britanic (84,8%), Izquierda Unida (86,8%, Spania), Mișcarea Democrată (87,1%, Franța) și PSD (87,7%, România).

În perioada analizată, cei doi eurodeputați UDMR au luat parte la 98,8% din procedurile de vot, Partidul Socialist francez și Europe Ecologie la câte 95,6%, Mișcarea 5 Stelle (Italia) la 95,5%, Partidul Laburist (Marea Britanie) la 95,1%, Liga Nordului (Italia) la 94,9%, UNPR și Partidul Conservator (ambele din România) la câte 94,7%.

Mai multe articole despre:
UDMR vot PE leneş UKIP chilangiu conștiincios