MENIU

Ucrainenii scot tot mai mulți oameni decedați de sub dărâmăturile locuințelor bombardate de armata rusă

Rușii au pus la pământ orașul Harkov. Foto/Profimedia

În urma bombardamentelor aeriane din regiunea Harkov, rușii au ucis o mamă alături de fiul său, iar trupurile lor au fost scoase de sub dărâmături 20 de zile mai târziu.

În timpul atacului aerian al invadatorilor ruși din 10 martie în satul de Slobozhanskoye, districtul Izyumsky, regiunea Harkiv, un băiat de 11 ani și mama lui au fost uciși. Corpurile lor au reușit să iasă din dărâmături abia acum, se arată într-un raport de la  Procuratura Generală .

Motiv peentru care a fost declanșată o anchetă preliminară privind încălcarea legilor și tratatelor războiului, asociată cu omor cu premeditare (articolului 438 din Codul penal al Ucrainei).

Ancheta preliminară în procesul penal este efectuată de anchetatorii Departamentului SBU din regiunea Harkov.

Biroul Procurorului General a făcut apel la cetățeni: cei care sunt martorii unei crime de război, să înregistreze și să trimită dovezi la adresa https://warcrimes.gov.ua .

Lângă Harkov, actualul deputat al consiliului orașului Izyum din partidul politic „Platforma de opoziție – pentru viață” Anatoly Fomichevsky a adus ocupanții ruși la Izyum, regiunea Harkov .

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident