MENIU

Ucraina va efectua teste cu rachete în apropiere de Crimeea. Reacţia Moscovei

Autorităţile din Ucraina au anunţat că intenţioneză să ă efectueze teste cu rachete în apropierea fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată de Rusia din martie 2014. Situaţia a atras imediat atenţia Rusiei.

Ucraina a emis o notificare privind "riscuri în spaţiul aerian, în contextul unor teste cu rachete programate pe 1 şi 2 decembrie", informează site-ul agenţiei Tass, citată de Mediafax.

Testele ar urma să aibă loc în apropierea regiunii Crimeea, iar rachetele ar putea intra în spaţiul aerian al teritoriului rus. Kievul consideră Crimeea parte a teritoriului Ucrainei, deşi regiunea a fost anexată de Rusia în 2014.

Administraţia Petro Poroşenko a avertizat de mai multe ori că va face tot posibilul pentru recuperarea regiunii Crimeea.

 Statul Major al armatei ucrainene a refuzat să facă vreun comentariu privind exerciţiile militare contestate deja de Rusia. "Nu facem niciun comentariu. Toate problemele referitoare la teritoriile ocupate sunt în competenţa Ministerului de Externe", a declarat Vladislav Selezniov, purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean.

Mai multe articole despre:
Ucraina rachete Crimeea reactia moscovei