MENIU

Ucraina susține că a dat o nouă lovitură nimicitoare trupelor rusești: 500 de soldați ar fi morți sau răniți

Foto arhivă Profimedia

Statul Major General al Armatei ucrainene revendică o nouă lovitură nimicitoare asupra trupelor Moscovei. Aproximativ 500 de soldați ruși au fost uciși sau răniți, după ce o rachetă a lovit o cazarmă din regiunea Herson, în sudul Ucrainei.

"Inamicul continuă să sufere pierderi. A fost confirmat faptul că, pe 31 decembrie, Forțele de Apărare ucrainene au lovit o fortăreață inamică de trupe și echipamente în apropiere de Ciulakivka, regiunea Herson. Aproximativ 500 de soldați inamici au fost răniți și uciși”, a declarat Statul Major General, potrivit CNN.

„Vor fi mai multe (astfel de lovituri - N.R.), deoarece identificăm locațiile inamicului”, a declarat  un purtător de cuvânt al forțelor armate ucrainene din sud, a declarat pentru televiziunea ucraineană.

 

Informația n-a putut fi verificată din surse independente, iar de la Moscova n-a venit nicio comunicare. Cu toate acestea, un blogger de război rus foarte citit, cunoscut sub numele de „Operațiunea Z”, a declarat marți, într-o postare pe Telegram, că „nu se poate nega (faptul) că Ucraina vizează acum cazărmi și alte fortărețe ale trupelor rusești cu HIMARS.

 

Mai mult, bloggerul a inclus Ciulakivka în lista de lovituri asupra trupelor rusești despre care a spus că au avut loc în decembrie.

 

Dacă informația se confirmă, ar fi al doilea atac nimicitor din noaptea dintre ani. Moscova a confirmat o lovitură asupra unui internat transformat în cazarmă, în regiunea Donețk și a avansat un bilanț de 63 de militari ruși morți, una dintre cele mai mari pierderi punctuale de la declanșarea invaziei în Ucraina.

Mai multe articole despre:
Ucraina 500 de morți rusi razboi rusia