MENIU

Ucraina se pregătește să fie în război și anul viitor. Premier: „Armata și securitatea rămân o prioritate"

Denys Shmyhal - premierul Ucrainei

Denys Shmyhal - premierul Ucrainei a anunțat, marți, că bugetul pentru armată și securitate va fi o prioritate în anul 2023.

Ucraina își prioritizează bugetul pentru armată anul viitor, potrivit premierului.

„Definim clar că acesta va fi bugetul economiei militare, în care armata și securitatea rămân o prioritate", a spus Denys Shmyhal.

Guvernul intenționează să creeze un fond de redresare rapidă în cadrul bugetului de stat pentru 2023, care să permită donatorilor internaționali să direcționeze fonduri, precum și să transfere profiturile unor întreprinderi de stat. În plus, guvernul lucrează la posibilitatea ca bunurile și resursele rusești confiscate să fie destinate în primul rând refacerii locuințelor oamenilor.

Între timp, războiul din Ucraina a ajuns în ziua 167. Luptele sunt concentrate în continuare în Donețk, atacurile trupelor ruse fiind nemiloase. În același timp, trupele ucrainene rezistă eroic și recuceresc lent mai multe orașe.

Președintele Zelenski a amintit de catastrofa de la Cernobîl şi a cerut noi sancţiuni împotriva Rusiei, după atacurile în lanț de la centrala nucleară din Zaporojie, ocupată de ruşi. Președintele ucrainean a cerut Occidentului și o măsură ultimativă pentru a-l opri pe Putin: interzicerea rușilor timp de un an în toate țările.  

Mai multe articole despre:
ucraina buget armata razboi