MENIU

Ucraina întâmpină o „rezistență dură” și suferă pierderi „semnificative” în încercarea de a străpunge liniile rusești - oficiali SUA

Forțele ucrainene au suferit pierderi de echipament greu și de soldați la prima încercare de a străpunge liniile rusești din estul țării, au declarat doi oficiali americani de rang înalt pentru CNN. Potrivit acestora, forțele rusești au opus o rezistență mai mare decât se așteptau ucrainenii.

Unul dintre oficialii americani consultați de CNN a descris pierderile ucrainenilor ca fiind „semnificative”.

Forțele ucrainene au reușit să depășească unele forțe rusești în est, în jurul Bahmut. Cu toate acestea, forțele rusești, înarmate cu rachete antitanc, grenade și mortiere, au opus o „rezistență dură”, forțele lor fiind ascunse în tranșee, iar în unele zone sunt câmpuri de mine care au afectat puternic vehiculele blindate ucrainene, mai notează CNN.

Chiar și așa, ambii experți consultați nu se așteaptă ca pierderile să aibă un impact asupra contraofensivei pe ansamblu.

Oficialii americani și occidentali se pregătesc de luni de zile pentru o contraofensivă ucraineană mult așteptată, acționând pentru a consolida apărarea Ucrainei înainte de începerea acesteia.

Săptămâna aceasta, ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Hanna Maliar, a declarat că o ofensivă „are loc în mai multe direcții”.

Mai multe articole despre:
ofensiva ucraina rusia razboi sua armata