MENIU

Turcia a arestat 16 presupuși jihadiști ai Frontului Al-Nosra

<p>Turcia a arestat 16 presupuși jihadiști ai Frontului Al-Nosra</p>

Turcia a arestat 16 presupuși jihadiști ai Frontului Al-Nosra, aripa siriană a grupării teroriste Al-Qaida, în cadrul unei vaste operațiuni a poliției în estul țării, a informat miercuri agenția de știri Anadolu, relatează AFP.

Suspecții au fost arestați în timpul unor raiduri în regiunea Adiyaman, care au vizat persoane bănuite de legături cu luptele din Siria, a adăugat agenția de presă turcă fără a oferi alte detalii, mai ales în legătură cu naționalitatea acestora.

Frontul Al-Nosra este un grup jihadist bine organizat și aliat al rebelilor anti-Assad. El a apărut oficial în ianuarie 2012, la zece luni după începerea revoltei pașnice împotriva regimului Bashar al-Assad, reprimată în sânge, care s-a transformat apoi într-un conflict devastator, scrie Agerpres.

Este prima dată când Turcia anunță arestarea unor suspecți care aparțin acestui grup jihadist pe teritoriul său.

Ankara, care a fost acuzată de aliații săi occidentali că nu luptă suficient împotriva jihadiștilor Stat Islamic (SI) sau Frontului Al-Nosra, și-a consolidat în ultimele luni măsurile de securitate la frontieră și a arestat zeci de presupuși membri ai grupării Stat Islamic.

Turcia este acuzată de asemenea de toleranță excesivă față de Frontul Al-Nosra deoarece consideră grupul un aliat util pentru a-l înlătura de la putere pe Assad. Ankara respinge vehement acuzațiile și afirmă că, în opinia autorităților turce, Al-Nosra reprezintă un grup terorist la fel ca Stat Islamic.

 

 

 

 

 

Mai multe articole despre:
arestări Turcia jihadişti frontul al-nosra