MENIU

Trupele ruse iau cu asalt orașul Popansk, din regiunea Lugansk

Care este următoarea ȚINTĂ a Rusiei / Foto: Profi Media

Trupele ruse iau cu asalt satul Popasna, regiunea Lugansk, potrivit unui anunț al Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Potrivit informațiilor operative, începând cu ora 6:00 pe 25 aprilie, inamicul desfășoară operațiuni ofensive în Zona Operațională de Est pentru a învinge forțele aliate, a stabili controlul asupra regiunilor Donețk și Lugansk și a asigura o rută terestră între aceste teritorii și Crimeea ocupată temporar.

În zonele Volyn, Polissya și Seversky, inamicul nu a întreprins acțiuni active, nu au fost detectate modificări semnificative în poziția și activitățile unităților inamice care protejează secțiunile ucraineno-belaruse și ucrainean-ruse ale frontierei de stat a Ucrainei.

În direcția Slobozhansky, invadatorii ruși continuă să bombardeze cu artilerie și lansatoare de grenade propulsate de rachete în așezările Harkov, Karasivka, Prudyanka și Korobochkyne.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei raportează că inamicul a încercat să efectueze operațiuni de asalt în direcțiile Izyum-Barvinkove și Izyum-Slovyansk.

În direcțiile Donețk și Tavriya, inamicul a efectuat bombardarea cu artilerie a pozițiilor Forțelor Armate ale Ucrainei. La Mariupol, inamicul a tras cu rachete asupra pozițiilor ucrainene de pe teritoriul uzinei Azovstal. Efectuează operațiuni de asalt asupra satului Popasna.

În direcția Sud Bug, inamicul a tras asupra pozițiilor trupelor ucrainene din zonele așezărilor Knyazivka și Mykolayivka.

Forțele aliate au respins cu succes 7 atacuri inamice și au distrus 13 tancuri, 3 sisteme de artilerie, 17 vehicule blindate, 4 vehicule blindate de luptă, au doborât 3 vehicule aeriene fără pilot Orlan-10 etc.

Mai multe articole despre:
rusia ucraina nato razboi statele unite occident lugansk