MENIU

Trupele Kievului au spart apărarea rușilor și se află la periferia unei localități cheie

Experiții americani spun că ucrainenii nu au spart încă frontul rusesc, ci au creat breșe

Trupele ucrainene continuă să avanseze în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, unde prioritatea lor este să cucerească cât mai rapid fortăreaţa Tokmak, pe care Kievul a bombardat-o intens în ultimele ore pentru a-i alunga pe ocupanţii ruşi, relatează duminică EFE, potrivit Agerpres.

În acelaşi timp, artileria grea şi aviaţia rusă încearcă să încetinească contraofensiva ucrainenilor de-a lungul întregului front de sud, unde se spune că ar fi sosit întăriri numărând efective de câteva mii de soldaţi.

 

Statul Major General ucrainean a raportat duminică noi progrese spre Melitopol, principalul oraş din regiunea Zaporojie deţinut de ruşi.

Potrivit raportului, se pare că unităţile de asalt au reuşit să împingă inamicul mai la sud şi şi-au întărit poziţiile în zona Verbove, localitate care se află în drum spre Tokmak.

Institutul american pentru Studiul Războiului (ISW) a confirmat că, în ultimele 96 de ore, Kievul a reuşit să se apropie de periferia oraşului Verbove cu vehiculele sale blindate.

Pe ansamblu, ISW subliniază că apărarea pe care armata ucraineană a reuşit s-o străpungă săptămâna aceasta nu este ultima linie de apărare rusă în vestul Zaporojie, reprezintând doar o parte din fortificaţiile ridicate de ruşi şi care includ câmpuri de mine, tranşee antitanc şi 'dinţi de dragon'.

 

Mai multe articole despre:
ofensiva ucraina zaporojie razboi putin