MENIU

Trump se joacă periculos cu promisiunea mutării ambasadei la Ierusalim

Aproape toţi candidaţii americani la preşedinţie au promis, în ultima jumătate de secol, mutarea ambasadei la Ierusalim. Dar, după ce şi-au văzut sacii în căruţă, s-au făcut că plouă. Decizie înţeleaptă, fiindcă au înţeles cu toţii că o astfel de mutare le-ar pune în cap nu doar pe cei 1,8 miliarde de musulmani, ci întreaga lume, scrie Lelia Munteanu, într-un editorial, pe gandul.info.

”Singurul care se joacă periculos cu promisiunea mutării ambasadei e preşedintele Trump.

După ce vineri, un înalt oficial american a anunţat, sub protecţia anonimatului că la începutul acestei săptămâni Donald J. Trump va face anunţul oficial de mutare, s-au stârnit reacţii ferme din toate colţurile planetei. Degeaba a anunţat astăzi că amână orice declaraţie pe subiect. Comentariile au început să se rostogolească. Primul care l-a averitizat personal, telefonic, asupra greşelii care poate atrage consecinţe catastrofale a fost ieri preşedintele Macron.

(...) Sultan Erdoğan, care s-a văzut mereu ca un apărător al musulmanilor de pretutindeni, a afirmat tăios că – dacă Ierusalimul va fi gazda ambasadei americane, prima măsură va fi să rupă relaţiile diplomatice cu Israelul”, scrie Lelia Munteanu.

 

Citește continuarea pe gandul.info.

 

Mai multe articole despre:
trump