MENIU

Trump pierde o bătălie legală pe tema voturilor anticipate în Nevada

Candidatul republican la președinția SUA a dat în judecată registrul electoral din statul Nevada pe motiv că acesta a permis ca o secție de votare din Las Vegas să rămână deschisă după ora normală, în cursul procesului de votare anticipată de săptămâna trecută, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Procesul a fost intentat luni într-un tribunal al statului. Solicitarea reclamantului este ca voturile din secția respectivă să fie păstrate separat până la soluționarea oricăror posibile controverse juridice privind rezultatele din Nevada.

Instanța a respins cererea. Judecătoarea Gloria Sturman de la tribunalul districtului Clark a afirmat că un ordin în sensul separării voturilor ar putea duce la dezvăluirea identității oficialilor electorali, expunându-i astfel la hărțuiri.

Statul Nevada a înregistrat un număr mare de voturi anticipate, mare parte dintre acestea fiind exercitate de alegătorii latino-americani, pentru Hillary Clinton. Cozile mari formate de acești alegători la secțiile de votare au atras atenția și criticile echipei lui Trump. 

Mai multe articole despre:
ALEGERI SUA Hillary Clinton Donald Trump