MENIU

Trump nu susține explicit soluția celor două state în conflictul israelo-palestinian

Președintele american, Donald Trump, susține obiectivul păcii între Israel și palestinieni, chiar dacă aceasta nu implică soluția cu două state, a precizat un oficial important al Casei Albe, marți, citat anonim de Reuters, potrivit Agerpres.

Vorbind pe acest subiect cu o zi înainte ca Donald Trump să se întâlnească la Casa Albă cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, oficialul a arătat că pacea reprezintă scopul final.

"Fie că vine sub forma unei soluții cu două state, dacă aceasta este dorința părților, fie altceva", a subliniat acesta.

Pe 15 ianuarie, comunitatea internațională, reunită într-o conferință la Paris, și-a reafirmat angajamentul în favoarea soluției cu două state la conflictul israeliano-palestinian, cerând celor două părți să se abțină de la acțiuni unilaterale, cu precădere în ce privește frontierele sau Ierusalimul, relatau AFP și DPA.

În declarația finală, peste 70 de state au lansat un apel israelienilor și palestinienilor 'să-și demonstreze angajamentul pentru soluția cu două state și să se abțină de la acțiuni unilaterale care ar prejudicia rezultatul negocierilor, mai ales în ce privește frontierele, Ierusalimul și refugiații', avertizând că 'nu vor recunoaște' astfel de acțiuni.

Diplomați din statele participante la conferință, la care Israelul și palestinienii nu au fost prezenți, au convenit să se reunească înainte de sfârșitul anului.

Mai multe articole despre:
Israel Orientul Mijlociu Donald Trump