MENIU

Trump și Merkel au subliniat "importanța fundamentală" a NATO. Trump vine în vară în Europa

Donald Trump și Angela Merkel au susținut importanța fundamentală a NATO, dar și necesitatea ca toți aliații să contribuie financiar la securitatea colectivă, arată un comunicat al Casei Albe după convorbirea telefonică purtată sâmbătă de președintele SUA și cancelarul Germaniei.

Președintele Donald Trump și cancelarul Angela Merkel au discutat, sâmbătă, prin telefon, despre o serie de chestiunii cruciale printre care NATO, relația cu Rusia, criza din Ucraina și situația din Orientul Mijlociu, precizează Casa Albă.

"Președintele și cancelarul sunt au susținut importanța fundamentală a NATO pentru relațiile transatlantice și pentru pacea și stabilitatea comunității nord-atlantice. În acest scop, liderii sunt de acord că NATO trebuie să fie capabilă să combată amenințările secolului 21 și că apărarea comună necesită investiții corespunzătoare în capabilitățile militare pentru asigura că toți aliații contribuie în mod corect la securitatea comună", precizează comunicatul.

Trump a acceptat invitația cancelarului la summitul G-20 de la Hamburg, din luna iulie, și a precizat că o așteaptă pe Merkel cât mai curând la Washington.

Poziția președintelui SUA pe tema NATO a fost așteptată cu îngrijorare de europeni, în special în partea de Est a continentului, după o serie de declarații în care candidatul Trump sugera că acordă o importanță scăzută Alianței.  

Mai multe articole despre:
Angela Merkel Donald Trump