MENIU

Trump face pasul spre un război comercial SUA-China, cu consecințe incalculabile

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat luni examinarea practicilor comerciale ale Chinei, informează DPA, citată de Agerpres.

"Îi vom proteja pe americanii uitaţi care au fost lăsaţi în urmă de un sistem comercial global", a declarat Trump, care a explicat că ordinul reprezintă îndeplinirea promisiunii sale din campania electorală de a-i proteja pe lucrătorii din Statele Unite.

Misiunea de a determina dacă este necesară o anchetă asupra comerţului cu China, inclusiv asupra acuzaţiilor de furt de proprietate intelectuală, îi revine reprezentantului SUA pentru comerţ, Robert Lighthizer.

China a avertizat că dacă Trump declanşează un război comercial, ambele economii - cele mai mari din lume - vor avea de suferit.

Politica economică internaţională a Beijingului reprezintă un punct sensibil în relaţiile cu Washingtonul, remarcă DPA. Printre altele, o parte din sancţiunile decise de ONU împotriva Coreei de Nord, pentru a convinge regimul de la Phenian să renunţe la înarmarea nucleară şi cu rachete, se referă în practică la importuri, exporturi şi servicii bancare chineze.

Mai multe articole despre:
SUA China Donald Trump