MENIU

Trump, excepţia de la regula sa.La clubul său exclusivist, mai mulţi ROMÂNI angajaţi decât americani

Donald Trump este acuzat de ipocrizie de presa americană. Președintele Statelor Unite a fost ales datorită politicii de stopare a muncitorilor imigranţi, dar regula nu i se aplică și lui. La unul dintre cluburile sale de lux, Trump a angajat mai mulți români decât americani de-a lungul timpului.

La clubul său exclusivist din Palm Beach, Donald Trump va angaja în acest an 64 de muncitori sezonieri. Iar presa americană scrie că cei mai mulţi dintre aceştia sunt români şi haitieni. Ei vor fi angajaţi ca bucătari, spălători de vase, grădinari şi personal de curăţenie şi vor fi plătiţi cu acelaşi salariu ca anul trecut, între 10 şi 13 dolari pe oră.

Practica este una folosită de Trump de ani de zile. Între 2013 si 2015, clubul exclusivist Mar-a-Lago a primit permisiunea să angajeze 246 de muncitori străini. În aceeaşi perioadă, acolo au primit slujbe doar patru americani. Explicaţia oficială a fost că pur şi simplu nu au fost găsiţi muncitori calificaţi din Statele Unite care să îşi dorească un loc de muncă sezonier.

Preşedintele Trump: "Nu se găsesc muncitori în timpul sezonului. Acesta durează din octombrie până în martie și e aproape imposibil să găsești muncitori. Un motiv pentru acest lucru este că americanii își doresc slujbe permanente".

Afirmaţiile lui Trump au fost însă demontate de presă, care a descoperit că mulţi americani care au aplicat pentru slujbe la clubul său nu au fost sunaţi înapoi.

"Nu e drept și nu e corect. Mă doare faptul că vin oameni din alte țări pentru o slujbă pe care ar trebui să o fac eu. Nu e corect!", susţine o femeie de profesie chelneriţă.

În alte domenii, Trump se declară total împotriva muncitorilor străini şi a promis să oprească programul de vize pentru firmele din IT care angajează străini.

 
Mai multe articole despre:
români Donald Trump mar a lago