MENIU

Trump, declaraţie scandaloasă despre Al Treilea Război Mondial

Al Treilea război mondial va izbucni dacă Statele Unite vor trebui să intervină și să ia Crimeea de la Rusia, pentru a o retroceda Ucrainei, a declarat candidatul în alegerile prezidențiale din SUA al Partidului Republican, Donald Trump.

Trump a răspuns atacurilor presei la adresa sa, care au urmat unui interviu cu ABC, din care reieșea că Trump nu știa despre anexarea rusă a Crimeei, scrie paginaderusia.ro.

"Știu că acest lucru a fost exact în urmă cu doi ani. Asa-i? Ea (Crimeea – n.r.) ..a fost capturata în timpul președinției lui Obama … Am spus, da, ei bine, a fost în urmă cu doi ani. Vreau să spun.. vreți să dam totul înapoi, vreți să înceapă al Treilea război mondial, ca ea (Crimeea) sa fie retrocedata?"- a spus Trump.

Anterior, Trump a declarat că cei mai mulți dintre locuitorii din Crimeea au făcut o alegere în favoarea Rusiei, iar Statele Unite ar trebui să ia în considerare acest lucru.

Totodata, Trump a spus că este pregătită să ia în considerare recunoașterea Crimeei drept parte din Rusia și sa reexamineze problema ridicării sancțiunilor, în cazul alegerii sale în calitate de șef al statului. Declarația lui Trump a fost caracterizata de catre Departamentului de Stat al SUA drept ”retorica electorală”.