MENIU

Reacţia Casei Albe, după ce Trump a fost acuzat de violenţă împotriva unei democrate musulmane

<p>Donald Trump</p>

Preşedintele american Donald Trump "nu incitase la violenţă" împotriva unei membre musulmane a Congresului, căreia acesta îi asociase numele de atentatele de la 11 septembrie 2001 într-o postare video pe Twitter, a asigurat Casa Albă duminică, după ce mai mulţi aleşi democraţi s-au declarat scandalizaţi.

Exprimându-se în luna martie în Consiliul pentru relaţii americano-islamice (CAIR), Ilhan Omar, reprezentanta statului Minnesota în Camera Reprezentanţilor, estimase că organizaţia a fost fondată după atentatele din 11 septembrie "pentru că s-a recunoscut că unele persoane făcuseră ceva şi că fiecare dintre noi începea să piardă accesul la libertăţile noastre civile".

Cuvintele sale au provocat polemică şi Donald Trump a publicat vineri pe contul său Twitter o înregistrare video de 43 de secunde, în care cuvintele reprezentantei democrate sunt însoţite de imagini ale Turnurilor Gemene din New York în flăcări, conform Agerpres.

Casa Albă i-a luat apărarea ferm preşedintelui american duminică: Donald Trump "nu încearcă să incite la violenţă împotriva cuiva", a explicat purtătoarea sa de cuvânt Sarah Sanders la canalul Fox News.

"Preşedintele nu doreşte cu siguranţă niciun rău, nici vreo violenţă împotriva nimănui, ci trebuie neapărat s-o cheme la ordine pe membra Congresului pentru - nu un singur - ci numeroase comentarii antisemite", a spus ea într-o intervenţie la ABC.

Mai multe articole despre:
Trump a fost acuzat de violenţă