MENIU

Trei români acuzați că au forțat 10 femei să se prostitueze, în Olanda. Amenințări terifiante și violențe, pentru fetele care refuzau

Prostituție - imagine de arhivă

Trei români sunt acuzați că au forțat 10 femei să se prostitueze, în Olanda. În cazul în care refuzau, acestea erau amenințate și uneori se recurgea la violență și chiar la viol. În plus de asta, dosarul include mărturii ale unor avorturi forțate, deoarece femeile erau obligate să lucreze fără prezervativ.

Principalul suspect, un bărbat în vârstă de 39 de ani, nu a fost prezent la audierea pe fond a cauzei la tribunalul din Arnhem, deoarece în prezent execută o pedeapsă în Italia pentru un caz similar pentru care a fost condamnat anterior.

Potrivit acuzării, exploatarea femeilor moldovence și românce în Olanda a avut loc în perioada septembrie 2014-februarie 2019,  relatează Știri Diaspora.

Ceilalți suspecți în acest caz sunt un bărbat de 28 de ani și o femeie de 45 de ani. Bărbatul susține că a făcut ceea ce i s-a ordonat să facă. "M-au amenințat că mă vor ucide de nenumărate ori. Am destule motive să mă tem", a afirmat acesta.

Avocatul său îl vede pe românul de 28 de ani mai degrabă ca pe o victimă decât ca pe un făptaș. El a citat din înregistrări care includeau amenințări de a-i sparge craniul cu un ciocan sau de a-i scoate ficatul din corp. Părinții săi au fost, de asemenea, amenințați și l-ar fi sfătuit să nu se ducă la poliție de teama răzbunării. El spune că nu le-a atins el însuși pe femei.

Cât privește victimele românului, acesteau au făcut mărturii cutremurătoare. Una dintre ele susține că a fost adusă în Olanda în anul 2018, împreună cu o altă femeie, sub un pretex fals. Fetele credeau că vor lucra într-un abator, însă pe drum ea ar fi fost drogată sau adusă sub influența alcoolului. Li s-a spus să lucreze în domeniul prostituției. Pe parcurs, ar fi existat amenințări și violuri. În plus, li s-au luat actele de identitate. 

Drama prin care au trecut româncele a fost confirmată și de unul dintre suspecții în acest caz, femeia în vârstă de 45 de ani.  „Dacă refuzau să lucreze în prostituție, erau vândute“, a povestit aceasta. 

 

Mai multe articole despre:
romani prostitutie olanda