MENIU

Tragedie pe o autostradă în SUA, după o furtună de praf: ZECI de morți și 30 de răniți după un carambol între 40-60 de mașini - VIDEO

Zeci de morți și răniți după un carambol uriaș în SUA. O furtună de praf a provocat o tamponare în lanț între zeci de mașini pe o autostradă din statul Illinois.

Furtuna de praf din Illinois a provocat victime multiple în urma ciocnirii a 40-60 de mașini pe o mare autostradă, anunță autoritățile locale. Cel puțin două camioane au luat foc.

Accidentele de-a lungul autostrăzii principale I-55 au dus la închiderea interstatală în Sangamon și Montgomery, potrivit Departamentului Transporturilor Illinois, anunță CNN. Autostrada interstatală nord-sud din Illinois I-55 leagă St. Louis, Missouri de zona metropolitană Chicago.

Căpitanul Ryan Starrick, de la Poliția statală Illinois, a declarat că cel puțin „40 până la 60 de mașini cu pasageri” au fost implicate în accidente și au fost raportate „decese multiple” și peste 30 de persoane au fost spitalizate.

„Autostrada interstatală 55 din sudul comitatelor Sangamon și nordul Montgomery rămâne închisă în ambele direcții din cauza numeroaselor tamponări produse din cauza unei furtuni de praf, ce a redus considerabil vizibilitatea”, a anunțat Departamentul de Transport Illinois.

 

Serviciul Național de Meteorologie din Lincoln, Illinois, a emis deja o „avertizare de furtună violentă de praf”.

„Se așteaptă ca vizibilitatea să fie foarte limitată. Este posibilă scăderea bruscă a vizibilității până aproape de zero. Condițiile de călătorie vor fi periculoase și pot pune viețile în pericol. Vântul în întreaga regiune a ajuns la rafale între 56 și 72 km pe oră”, potrivit avertizării meteo.

În plus, potrivit mesajului meteorologilor, persoanele cu probleme respiratorii ar trebui să nu iasă afară ci să rămână la adăpost până trece furtuna de praf.