MENIU

Tragedie la MasterChef, de 1 MAI: Un celebru bucătar, de 46 de ani, găsit MORT - Omagiul celor mai cunoscuți chefi

Este durere imensă în lumea marilor chefi. A murit fulgerător un chef chiar în ziua în care avea premiera emisiunii sale la televiziune, de 1 mai. Mai mulți bucătari celebri i-au adus un ultim omagiu, printre care și cunoscutul Jamie Oliver.

A murit fulgerător un chef de origine scoțiană chiar în ziua în care avea premiera emisiunii sale la televiziunea australiană. Mai mulți bucătari celebri i-au adus un ultim omagiu, printre care și Jamie Oliver. Jock Zonfrillo, un bucătar premiat şi gazda emisiunii MasterChef Australia, a murit pe neaşteptate la vârsta de 46 de ani.

Moartea sa a fost confirmată de postul de televiziune australian Network 10 chiar în ziua în care urma să fie difuzată premiera sezonului din 2023 al cunoscutei emisiunii culinare. Iar soţia acestuia, Lauren Fried, şi cei patru copii ai săi au transmis într-o declaraţie că inimile lor sunt "zdrobite", potrivit BBC, citată de agerpres.ro.

"Pentru cei cu care s-a cunoscut, i-au devenit prieteni sau au fost suficient de norocoşi încât să facă parte din familia lui, păstraţi-l pe acest scoţian mândru în inimile voastre atunci când veţi bea următorul whisky", a declarat familia celebrului bucătar.

Bucătarul, de origine scoţiană, a lucrat în restaurante renumite din toată lumea înainte de a-şi deschide propriile restaurante în Australia.

Detalii teribile au fost făcute publice despre descoperirea trupului neînsuflețit al lui Zonfrillo. Cadavrul lui Zonfrillo a fost descoperit de poliţie luni, 1 mai, la ora 2 dimineaţa, într-un hotel de pe una dintre cele mai cunoscute străzi din Melbourne.

Poliţia a fost trimisă la un hotel de pe strada Lygon, celebră pentru restaurantele şi barurile sale, pentru a verifica starea acestuia.

Potrivit poliţiei, moartea bucătarului nu este tratată ca suspectă.

Printre cei care au transmis mesaje după moartea lui Zonfrillo se numără şi faimoşii bucătari Gordon Ramsay şi Jamie Oliver, ca și mulți foști concurenți la MasterChef.

Cunoscutul chef englez Jamie Oliver urma să apară în emisiune în debutul noului sezon. El a postat pe Instagram o poză cu el cu Zonfrillo și ceilalți doi „jurați”, Melissa Leong și Andy Allen, pe platourile de filmare.

„Sunt în stare de șoc total să aud de moartea subită a lui Jock.. Am petrecut foarte bine lucrând împreună pentru MasterChef-ul de anul acesta”, a scris Jamie Oliver.

Și Gordon Ramsay a scris pe Twitter: „Sunt mâhnit de devastatoarea veste... Mi-a plăcut cu adevărat timpul petrecut împreună la MasterChef în Australia”.

Născut la Glasgow în 1976, Zonfrillo a început să lucreze în bucătărie la vârsta de 12 ani. La 15 ani, el a devenit unul dintre cei mai tineri ucenici care au lucrat la resortul scoţian de lux The Turnberry Hotel. Doi ani mai târziu, el a început să lucreze pentru chef-ul britanic Marco Pierre White, la faimosul său Hyde Park Hotel.

În pofida ascensiunii sale rapide, Zonfrillo a ajuns sărac, fără locuinţă şi dependent de heroină în anii adolescenţei sale. El a scris pe larg despre problemele pe care i le-a provocat dependenţa de droguri în volumul său de memorii "Last Shot" (2021).

Zonfrillo declarase că a început un nou capitol al vieţii după mutarea în Australia în 2000, unde a deschis mai multe restaurante.

În 2019, el a fost anunţat drept parte în proiectul cu noi gazde pentru MasterChef Australia.

Cel mai de succes restaurant al său a fost " Orana", deschis la Adelaide în 2013. Cariera lui Zonfrillo nu a fost însă lipsită de controverse. "Orana" s-a închis în 2020 cu datorii de milioane de dolari, iar volumul "Last Shot" a fost criticat de foşti colegi, printre care Marco Pierre White, pentru inexactităţile pe care le cuprinde.