MENIU

Tragedie în SUA după un atac armat la un liceu - 9 victime: cel puțin 3 morți, printre care și atacatorul - VIDEO

Tragedie în SUA după un atac armat la un liceu - 9 victime: cel puțin 3 morți, printre care și atacatorul

O nouă tragedie în Statele Unite după un atac armat la un liceu. Trei persoane au fost împușcate, printre ele fiind și atacatorul, și mai multe au fost rănite. 

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte şase rănite luni dimineaţa, într-un liceu din Saint-Louis, statul Missouri, din centrul SUA.

Este vorba de o femeie adultă şi o tânără. Iar alte câteva persoane au fost rănite, a anunțat şeful poliţiei din Saint-Louis, Mike Sack.

Sack nu a dezvăluit numele victimelor și nici nu a precizat dacă femeia care a fost ucisă era profesoară. 

Cele șase persoane rănite au fost internate la spital. Dintre aceștia, unii au suferit plăgi prin împulcare, iar alții au fost răniți de schije. Nu au fost oferite informații deocamdată despre starea acestora, potrivit ABC

Atacatorul a fost împuşcat mortal de forţele de ordine.

Agenţii de poliţie, au sosit la faţa locului, luni, în urma unui apel de urgenţă.

Poliția a precizat că bărbatul înarmat era localizat la etajul al treilea al liceului, dar nu este încă clar dacă toate împușcăturile au avut loc la etajul al treilea.

Ofițerii „au fugit în acel foc, l-au localizat pe  trăgător și a avut loc un schimb de focuri de armă”, a spus Sack.

Atacatorul a fost împușcat și apoi a fost transportat la spital, unde a fost declarat decedat.

"Suspectul pare să aibă în jur de 20 de ani", iar identitatea lui nu a fost încă stabilită definitiv, a precizat şeful poliţiei.

Atacurile armate, în special în instituţii de învăţământ, sunt, din păcate, un adevărat flagel în Statele Unite. În mai, un adolescent a ucis 19 elevi şi două profesoare la o şcoală primară din Uvalde, Texas.

Luni, un adolescent american care a ucis anul trecut patru elevi în liceul său din Michigan cu o armă primită de la părinţii săi, a pledat vinovat, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.