MENIU

Tragedie în Rusia: 14 adolescenţi au murit pe un lac

Tragedie în Rusia: 14 adolescenţi au murit pe un lac

Un grup de 14 adolescenti care participau la o tabara de vara au murit inecati intr-un lac din nord-estul Rusiei, dupa ce ambarcatiunile la bordul carora se aflau s-au scufundat din cauza vremii nefavorabile, au anuntat, duminica, anchetatorii, potrivit AFP.

Accidentul s-a produs in cursul noptii de sambata spre duminica, pe lacul Siamozero din Karelia, a precizat purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta, Vladimir Markin.

"Anchetatorii au incheiat inspectarea corpurilor a 14 victime. Ei au constatat ca toate erau nascute intre 2002 si 2004. Nu sunt adulti printre victime", a adaugat Vladimir Markin, intr-un comunicat. Un bilant anterior anuntase ca si un adult si-a pierdut viata in tragedie.

"Aceasta confirma inca o data ca persoanele care ii insoteau pe adolescenti nu au depus toate eforturile pentru a-i salva, ci s-au gandit numai la propria viata", a subliniat el.

In urma tragediei, patru dintre responsabilii taberei si insotitorii adolescentilor au fost arestati, scrie ziare.com.

In plus, operatiunile de urgenta au permis salvarea altor 30 de persoane, potrivit biroului local al Ministerului pentru Situatii de Urgenta.

Tinerii se aflau la bordul a doua vase si a unei barci pneumatice, cand o furtuna a izbucnit in cursul noptii, potrivit ministerului.