MENIU

Tragedie în China! Peste 400 de persoane, date dispărute după scufundarea unui feribot

Un feribot chinez s-a scufundat, luni seară, cu peste 450 de persoane la bord în fluviul Yangtze, a anunţat marţi agenţia oficială de presă Xinhua. Până acum s-a confirmat decesul a cinci persoane iar echipele de intervenţie au reuşit să salveze cel puţin 14 oameni. Scafandrii implicați în operațiunile de salvare au declarat că din interiorul epavei se aud sunete, a relatat postul de televiziune chinez CCTV.

Un feribot chinez cu 458 de persoane la bord s-a scufundat, luni seară, în fluviul Yangtze, a transmis marţi agenţia oficială de presă Xinhua. Echipele de salvare au anunțat că epava a fost găsită, iar din interior se aud sunete, potrivit postului de televiziune CCTV.  Scafandrii fac eforturi disperate pentru a găsi o modalitate de a ajunge la posibilii supraviețuitori.

Cel puțin 13 persoane fuseseră salvate până marți dimineață, a informat Ministerul chinez al Transporturilor, inclusiv căpitanul și inginerul șef. Potrivit unor informați anterioare, fuseseră salvate circa 30 de persoane, dar aceste date nu au fost ulterior confirmate, potrivit DPA.

La primele ore ale dimineții de marți, echipele de salvare reușiseră să recupereze un cadavru.

Vaporul Dongfangzhixing (Steaua Orientului), făcea legătura între oraşele Nankin, în est, şi Chongqing, în centru, când a naufragiat în regiunea Jianli (provincia Hubei, centru-est), a precizat agenţia.

Cauzele naufragiului nu sunt cunoscute până în prezent. Postul naţional de televiziune CCTV a informat că este vorba despre un accident, fără alte precizări.

În momentul în care nava s-a scufundat, luni, la ora locală 21.28, (13.28 GMT), la bordul acesteia se aflau 458 de persoane, dintre care 406 pasageri chinezi, cinci angajaţi ai unei agenţii de voiaj şi 47 de membri ai echipajului, a făcut cunoscut postul CCTV.

Majoritatea persoanelor de la bord erau turişti cu vârste cuprinse între 50 şi 80 de ani, ce călătoreau dinspre oraşul Nanjing (în estul Chinei) către Chongqing (în sud-vest) - un sejur de cel puţin 1.500 de kilometri.

Potrivit televiziunii naţionale, vasul, cu o lungime de 76 de metri şi o capacitate de 534 de persoane, era proprietatea unei companii care organizează călătorii în spectaculoasa regiune a Barajului celor trei defileuri.

Premierul chinez Li Keqiang s-a deplasat la locul accidentului, împreună cu alți doi înalți oficiali. Președintele Xi Jinping a cerut să 'fie depuse toate eforturile' pentru salvarea oamenilor, precum și măsuri de siguranță mai bune.

Peste 1.000 de ofițeri de poliție au fost mobilizați la operațiunile de salvare a posibililor supraviețuitori ai naufragiului. Potrivit Xinhua, operaţiunile de salvare sunt îngreunate de vântul violent şi ploile puternice.

În ianuarie, 22 de persoane, dintre care opt străini, au murit în naufragiul unui remorcher care naviga pe fluviul Yangtze.

Mai multe articole despre:
tragedie China dispăruţi Moţi feribot