MENIU

Tragedie de proporţii: 27 de copii de clase primare şi 3 adulţi, morţi într-un accident (VIDEO+FOTO)

Tragedie de proporţii, luni, în India, la poalele munţilor Himalaya. Cel puţin 27 de copii de clase primare au muri după ce autobuzul şcolar care-i ducea acasă s-a prăbuşit într-o prăpastie. 

Potrivit primelor informaţii ale poliţiei, tragedia s-ar fi produs pentru că şoferul autobuzului cu 42 locuri şi aproximativ 60 de copii la bord a intrat cu viteză prea mare pe o porţiunie îngustă de drum, pe un defileu abrupt, potrivit AP.  

Vehicolul a scăpat de sub control şi s-a prăbuşit aproximativ 60 de metri, într-un defileu. Autorităţile locale au continuat şi după lăsarea întunericului opraţiunile de salvare.

Șoferul autobuzului și două profesoare au murit în accident.

Premierul indian Narendar Mori a transmis condoleanţe familiilor şi a cerut o anchetă amplă şi sancţiuni aspre. De asemena, a anunţat că fiecare familiile victiemelor vor primi, fiecare, un ajutor de stat de aproximativ 10.000 de dolari. India este una dintre ţările cu cea mai mare mortalitate în accidente rutiere, mai ales cu vehicule mari şi supraîncarcate, care circulă pe drumuri proaste şi nesemnalizate. Anul trecut 150.000 de oameni au murit în astfel de accidente, iar în urmă cu o lună 30 de oameni, cei mai mulţo copii şi femei, au murit, tot într-un accident de autobuz. 

Mai multe articole despre:
accident India tragedie autobuz