MENIU

Tragedie cumplită în Franța: Un bărbat de 87 de ani și-a ucis soția, care avea Alzheimer. A electrocutat-o - Ce a mărturisit

O dramă teribilă a zguduit Franța în aceste zile. Un bărbat de 87 de ani și-a ucis soția, bolnavă de Alzheimer, prin electrocutare. Apoi și-a ratat sinuciderea. A făcut declarații tulburătoare în momentul arestării

Drama de familie a avut loc Verrières-le-Buisson, Essonne, Franța. Bărbatul de 87 de ani a fost arestat vineri după ce, joi dimineața, și-a legat partenera de viață cu cabluri electrice înainte de a o ucide prin electrocutare.

Ulterior, octogenarul a încercat să se sinucidă, dar nu a reușit. 

Femeia suferea de boala Alzheimer. Soțul său a spus polițiștilor, recunoscându-și fapta, că „ea și-a dorit să moară”.

A fost deschisă o anchetă pentru crimă, a anunțat Procuratura Evry-Courcouronnes.

O dramă similară s-a petrecut și în urmă cu doi ani, relatează Le Parisien. În octombrie 2020, un bărbat  de 88 de ani a fost condamnat la patru ani de închisoare cu suspendare pentru că și-a înjunghiat mortal soția care suferea de Alzheimer, în 2017.

Instanța a apreciat că bărbatul nu a avut discernământ din cauza „epuizării sale fizice și psihice”, iar .„supărarea foarte mare” și „neputința lui” în fața bolii soției, pentru care medicii îi spuseseră că nu mai este „nimic de făcut” i-ar fi alterat percepția asupra realității.