MENIU

The New York Times îi cere lui Trump să oprească atacurile la adresa presei

Arthur Gregg Sulzberger, directorul publicaţiei The New York Times l-a îndemnat pe preşedintele SUA, Donald Trump, să înceteze cu "retorica profund tulburătoare anti-presă", susţinând că ar putea "conduce la acţiuni violente" împotriva jurnaliştilor, informează postul BBC News, citat de Mediafax.

Donald Trump a afirmat duminică, printr-un mesaj pe Twitter, că a avut o întrevedere "foarte bună şi foarte interesantă" cu Sulzberger.

"Am petrecut mult timp vorbind despre cantităţile imense de Ştiri False publicate de mass-media & despre modul în care aceste Ştiri False s-au transformat în fraza 'Inamic al Poporului'. Trist!'', a afirmat Trump într-un mesaj postat pe Twitter, fără să menţioneze că în repetate rânduri a folosit această frază în privinţa presei.

Ulterior, printr-un comunicat, directorul publicaţiei a relatat despre întrevederea sa de la Casa Albă cu preşedintele Trump, care a avut loc în urmă cu zece zile.

Sulzberger a declarat că i-a spus lui Trump că fraza "ştiri false" este "neadevărată şi dăunătoare".

"L-am avertizat că acest limbaj incendiar contribuie la o creştere a ameninţărilor la adresa jurnaliştilor şi va conduce la violenţă".

The New York Times a precizat că nu îi solicită lui Trump să înceteze să critice publicaţia, ci îl îndemâna să-şi "reconsidere atacurile împotriva jurnalismului".

La câteva ore după ce publicaţia a emis comunicatul, Donald Trump a postat o serie de mesaje pe Twitter în care afirmă că presa este "înnebunită de sindromul deranjamentului Trump".

"90% din relatările de presă despre Administraţia mea sunt negative, în pofida rezultatelor pozitive pe care le obţinem", a scris preşedintele pe Twitter, afirmând că publicaţiile New York Times şi Washington Post "nu fac nimic altceva decât să publice articole rele chiar şi despre realizări foarte pozitive - şi nu se vor schimba niciodată".

Casa Albă a confirmat duminică faptul că Donald Trump s-a întâlnit cu AG Sulzberger, pe data de 20 iulie.

Mai multe articole despre:
SUA presă Donald Trump New York Times