MENIU

Temutul lider Yakuza, condamnat la MOARTE! Sentință fără precedent pentru mafia japoneză

Pedeapsă fără precedent pentru un lider Yakuza, cea mai temută grupare mafiotă din Japonia. Captură video

Pedeapsă fără precedent pentru un lider Yakuza, cea mai temută grupare mafiotă din Japonia. Acesta a fost condamnat la moarte. Instanța japoneză a pronunțat sentința, după ce membrii clanului au ucis o persoană și au rănit alte trei. În urma acuzării, liderul l-a amenințat pe unul dintre judecători pentru decizia pronunțată. Clanul este recunoscut pentru actele de violență și cruzimea față de cei pe care îi consideră incomozi. 

Liderul grupării mafiote este acuzat că a comandat o serie de crime. Toate acestea, îndreptate către oameni de afaceri care refuzau plata taxei de protecție.

Coordonatorul clanului, un bărbat în vârstă de 74 de ani, spune că este nevinovat, iar condamnarea, nedreaptă. Avocații lui vor contesta decizia, susținând că nu există suficiente probe împotriva liderului.

”Societatea îi vede pe Yakuza ca pe niște ticăloși, dar în același timp sunt foarte populari. Există filme Yakuza, Manga yakuza, pentru că Yakuza este o cultură”, susține Mr. Tyson, fost membru al grupării Yakuza.

Este pentru prima dată când un lider al organizației Yakuza primește o condamnare la moarte.

”Nu putem spune despre noi că suntem niște oameni de afaceri. Yakuza are propriul ei sistem de viață, care implică și asumarea de a face față închisorii. Există și un motto după care Yakuza se ghidează: Superiorul de azi va fi inferiorul de mâine”, a mai adăugat acesta. 

Grupările Yakuza nu sunt ilegale în Japonia. Acționează prin afaceri-paravan. De-a lungul vremii, membrii s-au făcut cunoscuți pentru infracțiunile și atrocitățile comise.