MENIU

Tatăl şi-a dus fiul la ţară ca să-i arate cum trăiesc săracii. Dar băiatul i-a dat o lecţie EPOCALĂ

Un tată din SUA a vrut să-i dea fiului lui de 14 ani o lecţie pe care să n-o uite toată viaţa. 

Cei doi locuiau într-o metropolă americană, la vilă, iar părintele a intenţionat să-i demonstreze adolescentului cât de norocoşi sunt şi cât de bine trăiesc ei la oraş.

Ceea ce avea să urmeze nu a anticipat nimeni. Fiul a fost acela care i-a dat o lecţie tatălui. După ce au mers la o casă modestă de la ţară, unde locuia o familie cu 2 copii, pe o proprietate decentă, unde aveau grijă de animalele lor, bărbatul i-a spus copilului: "Vezi? Acei oameni sunt săraci. Tu eşti norocos. Trebuie să fii recunoscător pentru ceea ce ai".

Atunci, fiul a venit cu o replică pe care tatăl nu o va uita: "Am văzut că noi avem un câine, iar ei au patru. Noi avem o piscină mică, ei au lângă casă un lac în toată regula. Noi avem becuri în grădină, dar ei au stelele de pe cer. Noi avem o mică bucată de pământ pe care trăim, ei au hectare întregi. Noi ne cumpărăm mâncarea, dar ei o produc pe a lor. De fapt, tu, tată, mi-ai arătat cât de săraci suntem noi".

Tatăl a fost impresionat de răspunsul fiului şi i-a dat dreptate. Morala? Trebuie să priveşti întotdeauna partea plină a paharului.

Cum trăieşte familia despre care tătăl credea că e săracă, în Galeria Foto.

Mai multe articole despre:
casă ţară